19 de setembre 2008

Festes del Tura 2008


Les festes del Tura eren el plat fort. Tots els de la banda feia temps que les esperàvem. Teniem tres bolos a fer. La cercavila dels gegants, nans, cavallets i tota la faràndula Olotina, la tamborrada i la Turinada.
Ens feia especial il•lusió, participar a la cercavila, ja que la nostra penya, els Almogàvers Garrotxins estrenavem un gegant. El gegant dels Almogàvers. Era la presentació del gegant i de la banda a la societat olotina. Era l’aparador perfecte per donar-nos a conèixer.





Al mateix dia, participàrem a la Tamborrada, juntament amb el Pim Pam Pum, els Marrinxos band i el grup de percussió del nucli antic. El moment àlgid de la Tamborrada va ser quan va esclatar el volcanet, i les quatre bandes juntes, vam tocar el “Matador”.

Al cap de dos dies teníem la ùltima actuació. La Turinada. La Turinada és l’acte més multitudinari de les nits de festes del Tura. Tot el jovent ( i no tan jovent) s’amunteguen pels carres d’Olot, per desfilar acompanyats de xarangues i grups de percussió.
Varem actuar a la Plaça de Mig, de moment el lloc més impressionant on hem actuat i acabàrem la Turinada acompanyant a la multitud al ball de l’hora.





Com que no en teníem prou, ens van convidar a fer un mini concert al Dnit ( no el hi va costar gaire convèncer-se’ns), un Pub de nit que hi ha a la capital de la Garrotxa.
Volem donar les gràcies a l’Alba i en Kaba que ens deixessin treure el mono de sobre! Moltes gràcies!